2.12.2016 г., 7:55 ч.

Сбогуване с Ноември 

  Поезия » Друга
355 2 6

СБОГУВАНЕ С НОЕМВРИ
Р.Чакърова 

 

Недружелюбен е даже и вятърът. 
Вест от Теб тази сутрин не носи. 
Цяла Неделя на прозореца чаках, 
а довяваше само въпроси... 

 

Само рошеше с пръсти листата, 
по асфалта окапали тъжно. 
А дъждът, някак бавно се стапяше 
в локви, на малки окръжности...

 

И така, без да искам, заплаках, 
по страните ми тръгна сълза. 
Зъзнещ гълъб с крило ми намахна 
от отсрещната гола бреза. 

 

Колко много прилича на Мен 
тази сива, трепереща птица... 
А студеният есенен ден 
се огледа във мойте зеници 

 

и навя още повече спомени 
в побелялата моя глава - 
Ти и Аз, оголелите клони, 
премълчана любов... Тишина... 

 

А Ноември ми взе и последния смях, 
но остави надежда за огън...
С още есенни нощи без Теб остарях,
с още няколко стиха за обич... 

 

Лондон 30/11/2015 '  14:19

© Rositsa Chakarova Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??