16 dic 2020, 9:52

Сбъднати сънища 

  Poesía » Para niños
835 2 6

Сънувах, че рисувам

куп невъзможни неща,

които наяве не мога

да хвана даже с ръка.

 

Със златисти ефирни бои

докоснах щастлива небето

и пред мен се откриха

безброй белочели звезди.

 

С вълшебен сребърен прах

настигнах еленския впряг

и се върнах точно за Коледа,

за да слисам тате и мама.

 

Извиках с магичен молив

скокливо зайче сиво,

което от листа надникна

и наужким размърда уши.

 

Описах с кристали

крехките скрежни листа

на снежинки невидими,

в блясък танцуващи.

 

От сбъднати сънища

да се събуждам щастлива,

но само насън ли 

ли ще виждам чудеса?!

 

 

 

 

 

 

 

© Мария Todos los derechos reservados

La obra participa en el concurso:

Сбъднат сън »

7 Puesto

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??