25 mar 2018, 19:49

Сè ќе помине 

  Poesía
318 1 2

Сè ќе помине

и популарноста на книгата

што ја читаш

и тајните ќе бидат отворени

кога ќе им помине рокот на употреба

и љубовта и заљубеноста ќе се прегрнат

и духот ќе биде слободен

сè ќе помине

животот ќе си ја истрча

зацртаната патека набрзина

светот ќе се преврти наопаку,

а луѓето ќе останат исти.

 

© Sanja Atanasovska Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??