Mar 25, 2018, 7:49 PM

Сè ќе помине 

  Poetry
317 1 2

Сè ќе помине

и популарноста на книгата

што ја читаш

и тајните ќе бидат отворени

кога ќе им помине рокот на употреба

и љубовта и заљубеноста ќе се прегрнат

и духот ќе биде слободен

сè ќе помине

животот ќе си ја истрча

зацртаната патека набрзина

светот ќе се преврти наопаку,

а луѓето ќе останат исти.

 

© Sanja Atanasovska All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??