СЕЧКО-БЕЧКО
Сечко-Бечко, моля, спри!
Брадвичката прибери!
Догодина пак ела.
Ще те чакаме с шейна.
Нова песничка сега
пеят малките деца:
"Щъркелчо, ела, ела!
Доведи ни пролетта!"
А ти, Сечко, не тъжи.
Приготви се и тръгни.
Догодина се върни.
Ще си дойдеш пак, нали?
© Лилия Велчева Todos los derechos reservados