23 may 2024, 20:06

Седем огнени мечти 

  Poesía
130 1 0

Взрив пред погледа ти ярък
светят хиляди звезди
в скута ми лежи подарък-
седем алени мечти.

 

В рокля кървавочервена
с гордо вдигната глава,
с мисъл ясно устремена
тихо в ложата седя.

 

Ти на сцената сияеш
с глас вселени пак твориш,
власт величествена знаеш-
във ръцете си държиш.

 

Всяка болка да прогониш
ти умеееш на мига,
няма вече да пророня
ни сълзица от тъга.

 

Щом вълшебството приключи,
и с финес се поклониш
в длани жарки ще заключа
седем огнени мечти.

 

Знай, че розите бодливи
тези, дето ти дарих
крият чувство най-красиво,
този стих то сътвори.

© Мария Митева Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??