22 dic 2008, 11:05

Седемте смъртни гряха 

  Poesía
617 0 5

I
Тишина, покой безкраен,
бели мисли, поглед таен.

II
Шум, утеха, непокорство.
Потънал в мисли, страх, упорство.

III
Привидно тежък, всъщност жалък.
Силен, властен, а е малък.

IV
Невроза тежка, смях безкраен.
Политнал в небеса, нехаен.

V
Живее, плаче, думи няма -
измъчван в своята измама.

VI
Зарекъл се е да не страда -
разяден е и в плач засяда.

VII
Немирен, светъл, лъчезарен -
пилее мисли, непокварен.



Фройд...


***
Разпиляхме ли
бъдещето, унесени
в
тиха
приказка?


© Нико Ников Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??