17 may 2008, 22:12

Седма неизвестна 

  Poesía » De humor
884 0 3
 

 Понеделник

Седях си в ъгъла сама.

Наоколо се стелеше тъма.

Телефонът не иззвъня.

Времето отново отлетя.

 

Вторник

Химикалът ми спря да пише.

Млякото е на път да се вмирише.

Тетрадката ми свърши.

Нещо в мен се пркърши.

 

Сряда

Отидох до магазина

и купих дъвки за трима.

Прибрах се и видях,

че котаракът е пукнал у нас.

 

Четвъртък

Изхвърлих боклука.

Проснах котарака в улука.

После взех молива

и написах статия бодлива.

 

Петък

Съседката ме събуди рано -

кафе искала мляно.

Разкарах я от вратата -

откъснах й косата.

 

Събота

Реших кучето да изведа

и най-сетне да проветря.

Но уви, глупавото псе

как можа с котката да преяде.

 

Неделя

Пак пред телевизора заспах

и от филма нищо не видях.

Отново в ъгъла те чаках,

но бях твърда, не заплаках.

© Амелия Йорданова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??