10 abr 2008, 14:38

Седмица на гората 

  Poesía » Civil
1542 0 7

СЕДМИЦА НА ГОРАТА

 

Отива си денят обикновен,
заглъхват грижи, притеснения.
И неусетно празник вдъхновен
поражда радостни вълнения.


И ето ни на тази среща -
послучай "Седмицата на гората".
Предрича тя емоция гореща
във Русенския парк "на красотата".

Природа със омайна прелест
пленява всякакви сърца.
История с пристойна тежест
ще знаят нашите деца.

В магията на живописна гледка
е скрит пленителен каньон.
Тя буди размисъл за равносметка:
"Природа и човек във унисон".

Монументални скални феномени
учудват с причудливи форми.
Антични руини непроменени
напомнят за Средновековни догми.

Сред тих покой смълчани манастири
ревниво пазят древните икони.
В параклиси духовници-пастири
прославят книжнини вековни.

А феодален замък с крепости и кули
напомня за господство на владетели.
Период с възход на техните култури
поражда почит към светци-учители.

Отвесни зъбери, чукари, ридове
са приютили ниши и килии.
В тях каменни гробове, кръстове
ознаменуват името Поломие.

 

Изпълнена със гордост, вдъхновение,
 на това място свято и велико
 отправям поздрав с уважение:
 "Добре дошли, колеги, и честито!"

 

                                 Маги

 


Нека е честита на всички Седмицата на гората, която тази година е от 07.04. до 11.04. и нека обичаме и се грижим за природата в красива България!

 

© Магдалена Рашева Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??