11 jun 2017, 20:17

Седни и слушай! 

  Poesía » De amor
672 4 2

Моля те! 
Седни до мен и... слушай!
Тази нощ ще ти разкажа за очите ми.
Не, не гледай! От дима е
пуша!...
Когато плача, други са сълзите ми!...
Ела сега! 
Сложи главата на... гърдите ми!
Вслушай се във моето сърце,
а... аз ще ти разказвам за очите ми,
очите ми, които виждат
само теб!...
Затворя ли клепачи от умора,
дали от болка или... да задряма,
в ума ми идват
много хора,
но... те виждат ТЕБ, дори и да те няма!...
Очите ми! 
Те... вече са пресъхнали!
От хиляди предателства
любови,
а сетивата ми отдавна са издъхнали,
погълнали са... тонове отрова!...
Пoгледни във тях! 
Те... Още живи са
и там последно пламъче блести, 
и... знаеш ли? 
Те... толкова щастливи са,
защото пламъчето в тях...
СИ ТИ!...
--
Моля те! 
Сега седни до мен и... слушай!
Тази нощ ще ти разкажа за мечтите ми!...

© Валентин Желязков Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??