Моля те!
Седни до мен и... слушай!
Тази нощ ще ти разкажа за очите ми.
Не, не гледай! От дима е – пуша!...
Когато плача, други са сълзите ми!...
Ела сега!
Сложи главата на... гърдите ми!
Вслушай се във моето сърце,
а... аз ще ти разказвам за очите ми,
очите ми, които виждат – само теб!...
Затворя ли клепачи от умора,
дали от болка или... да задряма,
в ума ми идват – много хора,
но... те виждат ТЕБ, дори и да те няма!...
Очите ми!
Те... вече са пресъхнали!
От хиляди предателства – любови,
а сетивата ми отдавна са издъхнали,
погълнали са... тонове отрова!...
Пoгледни във тях!
Те... Още живи са
и там последно пламъче блести,
и... знаеш ли?
Те... толкова щастливи са,
защото пламъчето в тях...
СИ ТИ!...
--
Моля те!
Сега седни до мен и... слушай!
Тази нощ ще ти разкажа за мечтите ми!...
© Валентин Желязков All rights reserved.