Селянин и селяндур
Те от малки израснали на село,
отгледани с обич и трудово дело.
Играли заедно по полята и нивята,
мечтали, заедно пораснали децата.
Те уж приличат си но са различни,
едни изпълнени с добро, други безлични.
Едните обичат само славата и парата ',
а другите с любов и труд обработват земята.
За едните селото става много тясно,
а други с ценностите в живота са наясно.
Те бягат далече, граждани , по-лесно е в града
остават само селяните при майката земя.
А тя земята им се отблагодарява за труда,
плодове и зеленчуци им дарява тя.
А другите живеят бедно но в града,
уж граждани, но забравили са си рода!
© Валентин Миленов Todos los derechos reservados