Jul 17, 2024, 12:27 PM

Селянин и Селяндур 

  Poetry » Phylosophy, Civilian
132 0 1

                             Селянин и селяндур

 

 

 

Те от малки израснали на село,

отгледани с обич и трудово дело.

Играли заедно по полята и нивята,

мечтали, заедно пораснали децата.

 

Те уж приличат си но са различни,

едни изпълнени с добро, други безлични.

Едните обичат само славата и парата ',

а другите с любов и труд обработват земята.

 

За едните селото става много тясно,

а други с ценностите в живота са наясно.

Те бягат далече, граждани , по-лесно е в града

остават само селяните при майката земя.

 

А тя земята им се отблагодарява за труда,

плодове и зеленчуци им дарява тя.

А другите живеят бедно но в града,

уж граждани, но забравили са си рода!

 

© Валентин Миленов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??