7 oct 2013, 6:49  

Септемврийска нощ 

  Poesía » De amor
1656 6 22

             Септемврийска нощ

                     И в тази нощ, на тебе посветена…
                                Д. Дебелянов

В небето Господ ръснал е подкваса
и облаците – с къдрав алаброс,
приличат на стригле*, което втасва
на бледата луна под взора кос.

Как тихичко в нощта прозирно бледа
пристъпва есента – като крадец,
предвкусва бъдещата си победа,
на лятото от времето яде…

Ти спиш в леглото топло сам-самичка,
блажено плуваш в сладкия си сън.
До теб да съм наблизо, знам, обичаш.
Наблизо… но… уви, не съм. Не съм…
–––––––––––––––––––––––––––––––––––
* - стригле – прясно подквасено (пресечено) мляко

© Красимир Тенев Todos los derechos reservados

Произведението е включено в:
  1017  19 
Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??