Обичам пролетта, когато
зората пуква сутрин рано.
Обичам лятото, когато
от слънчеви лъчи морето е обляно.
Зимата прекрасна, пухкавия сняг,
цъфнали кокичета с приятен аромат,
омайват ти главата, замечтаваш се дори.
Възхищаваш се, дивиш се на тези красоти.
Ароматни рози, букет от цветя,
тих, пролетен дъждец.
С това ни радва пролетта -
прелестна, красива, окичена с венец.
Дни горещи, дни на веселба,
лятото на нас дарява.
Хора от цялата страна
на заслужена почивка се отдават.
С тихи стъпки, с шарена премяна,
след лятото есента се задава.
Дърветата сменат своята премяна,
шарени килими окото ти радват.
Снежни пейзажи, снежинки полудели,
Снежната принцеса дарява на света.
Всеки човек в мислите си смели
поне веднъж радвал се е на тази красота.
© Ралица Еленкова Todos los derechos reservados