15.04.2009 г., 23:59 ч.

Сезони 

  Поезия » Пейзажна
720 0 0

Обичам пролетта, когато
зората пуква сутрин рано.

Обичам лятото, когато

от слънчеви лъчи морето е обляно.

 


Зимата прекрасна, пухкавия сняг,

цъфнали кокичета с приятен аромат,

омайват ти главата, замечтаваш се дори.

Възхищаваш се, дивиш се на тези красоти.

 


Ароматни рози, букет от цветя,

тих, пролетен дъждец.

С това ни радва пролетта -

прелестна, красива, окичена с венец.

 


Дни горещи, дни на веселба,

лятото на нас дарява.

Хора от цялата страна

на заслужена почивка се отдават.

 


С тихи стъпки, с шарена премяна,

след лятото есента се задава.

Дърветата сменат своята премяна,

шарени килими окото ти радват.

 


Снежни пейзажи, снежинки полудели,

Снежната принцеса дарява на света.

Всеки човек в мислите си смели

поне веднъж радвал се е на тази красота.

© Ралица Еленкова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??