6 dic 2017, 0:56

Шамари 

  Poesía
353 2 6

Когато някой те удари,

ти бузата си обърни!

Това е мъдрост много стара,

казана в Христови дни.

 

Но зачервени от шамари,

Вярваме ли в древността?

В хубавата ни България,

ни шамаросва днес властта.

 

Шамар от леви и от десни,

а ние само се въртим.

Не всички мъдрости са песни.

Шамари колко ще търпим?

 

Една след друга, двете бузи

изтръпнаха от мъдростта.

Е, хайде стига, няма нужда,

че смях сме вече за света.

© Валентин Йорданов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??