ШАНС
Чак на края на града,
скрит направо във гората -
да не вижда го света,
е приютът за сакати.
Казват: „Тук ти е добре –
покрив и храна си имаш,
иначе си много зле –
вън безспорно ще загинеш“.
Чуй, приятелю ми драг
(с панталон или с поличка),
ако и да си на крак,
а пък аз съм на количка:
Бог ЧОВЕК ме е създал,
не хайванче по принуда.
Шанс на мен е също дал
да печеля битки трудни!
2.07.2011 г.
Стара Загора
© Христина Радомирова Todos los derechos reservados