30 abr 2021, 12:41

Шарени яйца 

  Poesía » Para niños
443 1 3

От боядисано до боядисано яйце

има разлика от земята до небето,

от композиция на влак до звезден рой,

от нещо модно до стих в музей,

от дънди до кокошка носачка

и от пресен номер до здраво сърце.

 

Децата най-разбират с коя боя

да придадат цвета на своето яйце

и всяко детско личице прилича

на избраното шарено късметче,

чрез което с думите за празника

хитроумниците наричат радостта.

© Мария Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??