19 mar 2010, 15:34

Шарено петле 

  Poesía » Para niños
1256 0 5

Шарено петле пляска с криле
и зрънца от жито лакомо кълве.
После крачи бодро и напето,
вижте колко важно е петлето!
Днес обу си новите ботушки,
алени са като зрели чушки.
Прелетните птици му крещят,
стягат куфарчета пак за път:
- Петльо, полети и с нас ела
и ще видиш много градове, села...
Петльо маха им с криле,
поздравява ги от все сърце.
Е, не може нависоко да лети,
но пък пази десет ярки от беди.
Кукуригуто му надалеч ехти,
Лиса смее ли да приближи...?

© Галя Николова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??