С морска пяна по крилете -
чайка бяла сред пустиня.
Късче хлад, безсилно синьо,
с морска пяна по крилете.
Цяла в жар, угасва клета.
С кикот луд тайфун е минал
и в безсмислена жестокост сринал
с морска пяна по крилете
чайка бяла сред пустиня.
1.06.2002
© Мария Димитрова Todos los derechos reservados