Ще дочакам ли? -
Дилемата на Хамлет.
Дали ми трябва факел за това.
Дали от боговете паднал,
животът ми ще бъде със цена?
Животът ми - започнал днес.
И всеки ден започвам го така.
Подвластничка не съм,
не съм на Зевс.
Не съм, не съм му дъщеря.
В дилема съм,
до края на света.
Не слаба.
Аз го изживях.
Един живот
и в радост,
в самота.
Един живот
и в много, много грях.
Животът ми,
ще има ли цена?
И днес е тъй - да ме разтърси
оная шекспирова светлина.
Без сцена.
Без завеса.
Свърши!
© Дарина Дякова Todos los derechos reservados