29 ago 2016, 17:43

Шепа смокини 

  Poesía » De amor
989 0 2

Дали очите на Мина, на Лора страстта ли

изпиват дъха ти без жалост?

В белите нощи полюшваш на скути

като дете, бездомна, душата си.

Поднасяш на клада - съчки във жертвеник,

всяка непоискана и открадната ласка.

Всеки стон, като плевел в градината

е избуял, и завързва плода си.

Любовта ти на мъж, необяздена, варварска,

не е утринна клетва за вярност.

Крило е на ангел, на демона пламъка.

Лятна буря... Дано ни отмине...

Но ти не си Яворов. И аз не съм Мина...

А Господ се смее отгоре. Като икона

в сърцето си запази едно име...

И вкуса на зрели смокини...

© Петина Цветанова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Шепа смокини и две смокинови листенца...и никой не може да те прокуди от Рая. Допадат ми думите ти. Поздрав!
  • Той наистина гледа жалките ни напъни и се смее! Може би защото е Бог! Поздравче!
Propuestas
: ??:??