6 oct 2005, 2:26

Шивач 

  Poesía
894 0 0

                       Шивач

 

         Шия дрехи всякакви, модерни,

         за да обличам хората с тях.

         Използвам различни материали:

         радост и щастие; страст; любов и смях.

         За конци използвам аз сърцето –

         тънки нишки в цвят аленочервен.

         Шевната машина пък е душата –

         дъх не й остава – труди се за мен.

         И старая се якето, което шия

         да бъде топло, за да не се усеща мраз.

         Искам уникат да е, най-красивото...

         За това мечтая и се боря всеки ден и час.

         И когато хората наметнат раменете

         с дрехата, сътворена от ръцете ми с любов,

         а от душата им частица радост се отрони,

         ще знам – един шивач успял е в този свят суров

         да прави чудеса – мъка с облекло да гони.

 

         28.09.2005 г.

© Валентин Кабакчиев Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??