26 jul 2004, 8:55

Шкембе чорба 

  Poesía
1428 0 3
Хумористичен цикъл "Готварски"

Реших да правя днес шкембе чорба
Избрах най-сочния, дебел дамар,
мих и стъргах, доста си играх,
даже малко киснах го във вар.

Нарязах ситно бързо да уври,
в този миг се звънна на вратата...
Приятели от детството добри,
с тестета карти, гушнали съдбата.

Издебнах миг, когато аз съм "Мор",
в тенджара с налягане изсипах всичко,
ще къкри кротко без да дава зор,
ще стане вкусна моята чорбичка.

Системи сменяме и импове броя,
времето отлита като в сън
и тъкмо някакъв импас да завъртя,
когато се разнесе силен гръм.

Във слънчев ден засветиха звездите,
а в кухнята и парата насреща,
висяха от тавана сталагмити,
пропити с моята чорба гореща...

© Найден Найденов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??