Като малка търсих свят,
целия от шоколад,
с пегаси, феи и дворци
за безброй вълшебни дни.
Веднъж сънувах таен сън
за приказка една навън -
имаше дворец отпред,
от ванилов сладолед.
В двореца имаше концертна зала
и посвирих на рояла
от бял и черен шоколад.
От музика - вълшебен свят.
Вдъхновено свирих във екстаз,
това бе моят звезден час.
Джинджифилови човеци с мед
ми поднесоха букет от сладолед.
Този сън е сладък спомен
как открих свой свят огромен
и в онази нощ насън изгря
детска шоколадова мечта.
©️ Дарина Дикова, 11.04.2024 г.
© Дарина Дикова Todos los derechos reservados