12.04.2024 г., 8:05 ч.

Шоколадова мечта 

  Поезия » За деца
540 8 37

Като малка търсих свят,

целия от шоколад,

с пегаси, феи и дворци

за безброй вълшебни дни.

 

Веднъж сънувах таен сън

за приказка една навън -

имаше дворец отпред,

от ванилов сладолед.

 

В двореца имаше концертна зала

и посвирих на рояла

от бял и черен шоколад.

От музика - вълшебен свят.

 

Вдъхновено свирих във екстаз,

това бе моят звезден час.

Джинджифилови човеци с мед

ми поднесоха букет от сладолед.

 

Този сън е сладък спомен

как открих свой свят огромен

и в онази нощ насън изгря 

детска шоколадова мечта. 

 

                  ©️ Дарина Дикова, 11.04.2024 г.

 

© Дарина Дикова Всички права запазени

Произведението е участник в конкурса:

Щом децата са злояди, нека хапват шоколади! »

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??