7 mar 2007, 8:38

Ще бъда ли силен  

  Poesía
552 0 4

Ще бъда ли силен

Когато затворя вратата

Когато в тихото

Отпивам самота

Когато отеква

Шума от изморена есен

Непрестанен листопад

Ще бъда ли силен

Когато те няма

Да се усмихваш

Създавайки свят

 

Ще се чувствам ли млад

Твърде млад

Увиснал

Под плаха луна

Ще се чувствам ли пораснал

Ще бъда ли притиснат

Ще плача ли

 

И когато от тялото ми изнесат

Всичките стихове

И след това

Аз още имам причина да...

Ще имам ли причина

 

Когато  изнесат от тялото ми

Всичките войни

Разглобят ги и ги разпилеят

Ще се обичат ли

 

Нямам право

Безпричинно

Да продължавам

Да се самоубивам

 

Ще бъда ли силен

Когато поискам

Да остана в красивата

Измислица

 

Ще бъда ли силен

Да подредя

Всичките си

Грешки

Преди да се свърши

 

И когато в тихото

Отпивам самота

Ще бъда ли силен

Да протегна ръката си

И да се хвана за някого

Преди да ме намерят

И изнесат във чувал

 

Ще бъда ли силен

Да продължа

Ако поискам

 

06.03.2007

© Десислав Илиев Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Ще бъдеш. Ще има ръка, за която да се хванеш! Повярвай го! Поискай го!
    Страхотно е!!! Стиховете ти, таланта ти са опората!
  • СУПЕР СИ ГО НАПИСАЛ!
  • Ще бъда ли силен

    Когато поискам

    Да остана в красивата

    Измислица...

    Аплодисменти за този стих!
    Прекрасен е!
    Поздрав!
  • "Ще бъда ли силен
    Когато те няма
    Да се усмихваш
    Създавайки свят"
    Мисля, че това стихотворение е едно от най-хубавите неща, които си писал. Струва ми се толкова близко и разбираемо и... толкова много ми харесва
Propuestas
: ??:??