Ще бъдеш и ти
Защо използвате перото,
за да клепате среброто,
нима завиждате - не би,
какво и от кого ще Ви?...
Заплаха ли са те - уви,
живели са по-много дни
и знаят, и добри са,
какви са, увери се!...
Но не - омразата зове,
потиска тези умове,
невежество, поквара,
далече от Буквара...
А те са там и тръпнат,
в очакване да ги препънат,
сами, сребро в коси,
помни - ще бъдеш и Ти!
© Вал Герх Todos los derechos reservados
Хубава сатира, с много болка!
Честит Ден на славянската писменост и култура!