24.05.2015 г., 11:12 ч.

Ще бъдеш и ти 

  Поезия » Друга
387 0 3

Ще бъдеш и ти

 

Защо използвате перото,

за да клепате среброто,

нима завиждате - не би,

какво и от кого ще Ви?...

 

Заплаха ли са те - уви,

живели са по-много дни

и знаят, и добри са,

какви са, увери се!...

 

Но не - омразата зове,

потиска тези умове,

невежество, поквара,

далече от Буквара...

 

А те са там и тръпнат,

в очакване да ги препънат,

сами, сребро в коси,

помни - ще бъдеш и Ти!

© Вал Герх Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Да, за съжаление често срещан момент на взаимоотношения...тъжно!
    Хубава сатира, с много болка!
    Честит Ден на славянската писменост и култура!
Предложения
: ??:??