Ще дойда тихо
Може би аз тази вечер
ще дойда тихо в твоя сън.
С плахи стъпки отдалече
макар че тъмно е навън.
И дано не те събудя,
със мене ще те поведа
в свят различен – да не бъда
във нощите си все сама…
Утре като се събудиш
ще помниш смътно този сън.
В свойта самота ще търсиш
миг един в нощта навън…
Тя, нощта го е отнесла.
Какъв ти миг – замръзвам аз.
Вятърът бушува бесен
и ме връща пак у нас.
© Ани Иванова Todos los derechos reservados