20.11.2020 г., 7:42 ч.  

Ще дойда тихо 

  Поезия » Любовна
570 1 2

Ще дойда тихо

 

Може би аз тази вечер

ще дойда тихо в твоя сън.

С плахи стъпки отдалече

макар че тъмно е навън.

 

И дано не те събудя,

със мене ще те поведа

в свят различен – да не бъда

във нощите си все сама…

 

Утре като се събудиш

ще помниш смътно този сън.

В свойта самота ще търсиш

миг един в нощта навън…

 

Тя, нощта го е отнесла.

Какъв ти миг – замръзвам аз.

Вятърът бушува бесен

и ме връща пак у нас.

© Ани Иванова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??