21 abr 2014, 11:26

Ще дойдеш... 

  Poesía » De amor
969 0 2

Ще дойдеш като нощ красива -

вълшебнице, отнякъде далече,

когато слънцето зад хълмове заспива

и вятърът се разтанцува вечер.


Ще дойдеш като пролет бяла,

в косите вплела пурпурни звезди,

чаровнице, по залез долетяла,

по-хубава от всякога преди.


Ще дойдеш като лунна фея

с жребче игриво в приказна каляска

и аз тогава в стих ще те възпея,

с мелодия по-нежна и от ласка.


Ще дойдеш като ангел... дивна,

щурчета щом засвирят вън,

ти идвай всяка нощ, любима,

наяве идвай... вместо сън!

© Красимир Трифонов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??