19 may 2024, 0:19

Ще изгори 

  Poesía » De amor, Filosófica
92 1 2

С всяка крачка

сърцето ми умира,

времето ни беше миг.

 

Смесвам се с тълпата,

но привидно,

болката не стихва,

сърцето ми умира.

 

Спри ме,

кажи ми да остана!

 

Продължавам да вървя,

правиш го и ти.

Навярно дълго ще вървим

в различните посоки на света

и всеки с мисъл, 

че е прав и не греши.

 

Болката ще изгори до смърт

нашите души, 

докато сами се заблуждаваме, 

че друг виновен е 

за нашите прегазени мечти. 

 

Денем маска ще си сложим,

че вече сме добре

и сърцето не кърви, 

но нощем

всяка маска пада,

дори и на лъжата.

 

Очите от безразличност

ще покажат

болка, гняв, омраза,

сълза след сълза ще пада.

 

Предадена любов,

пагубна е тази гордост,

пагубен е този страх

да признаеш пред себе си,

че си сгрешил.

 

Любовта е чиста,

няма място там

за гордост и омраза,

страх и завист. 

© Николина Божанова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Много благодаря! ❤️
  • "но нощем
    всяка маска пада,
    дори и на лъжата.
    ...
    Любовта е чиста,
    няма място там
    за гордост и омраза,
    страх и завист."

    Изящно и вярно!
    Поздравление, Ники!
Propuestas
: ??:??