7 dic 2012, 10:20

Ще изсекат на Витоша гората 

  Poesía » Otra
395 0 2

 

Ще изсекат на Витоша гората!

 

Дърветата не са си плащали

на общината

за данък смет!

А са им падали листата!

И, с лихвите от предните години,

за всякое дърво се е събрала

такава сума,

че и половината

надхвърля стойността на дървесината,

от ствола му която ще се вземе.

 

И, част от дълга им да съберат,

след месец-два започват да секат

и да ги правят на дърва и трупи.

 А Гърция веднага ще ги купи.

 

- Ала каква е ролята на общината -

нали не тя им е събирала листата?

Те падат и остават на земята,

и стават нова почва, хумус, тор?

 

- Изхвърляла-не хвърляла,

това е друга тема.

Планиран приход – трябва да се вземе.

 

Зер затова сме правова държава –

законите за всички са едни:

за фирмите, дърветата, за хората.

 

Животът в столицата ни е скъп,

местата за живеене са кът.

Които доброволно не платят

или не могат – ще се изсекат!

 

На първо четене законът е приет.

И занапред

на Столична голяма община

във парковете

клони ще поклащат

само дърветата, които ще заплащат

и данък смет!

 

© Ангел Чортов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Благодаря ти за прочита, Елена. Гротеска е, за дърветата не е вярно, но за фирмите и домакинствата е много вярно.Все е било, но напоследък толкова са се овълчили - нали трябва да си раздават бонуси и заплати.
  • Толкова истинско и вярно. Благодаря ти Ангар!
Propuestas
: ??:??