25 nov 2011, 13:29

Ще можем ли 

  Poesía » Otra
511 0 3

 

Забързани във ежедневието сиво,

притиснати от страх

за утрешния ден,

забравяме почти за съществото живо,

което крачи редом с тебе

и със мен.

Загрижени как себе си да съхраним

във вихъра на този свят

необуздан,

ще можем ли последен залък да делим

със гладния,

към нас протегнал свойта длан?

И ще опазим ли душите свои чисти?

ще задържим ли във сърцата

доброта?...

Дано не станем алчни материалисти

и не ламтим

да притежаваме света!

© Славка Любенова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??