Ще подам ръка...
Знам как умира птица,
когато далечен път не я мами –
отслабват крилата,
надолу полита,
хвърляйки тяло от небесата...
Знам как изгарящ студ
преследва тръпнеща вълна
и... как угасва
последен лъч надежда
в очите на куче –
с душа бездомна...
Знам как във нощи тъмни –
“Вземи ме, Боже! Да стихнат мъки!” –
болен се моли,
впил немощни длани
в ръба на леглото...
Знам за непоносимата
болка на майката,
която на гроба на своята рожба
земята със длани разравя,
за да постави – парче от сърцето си...
Знам, че на този свят не сме вечни
и... ако му е зле, до мен, на някого –
ще му подам ръка,
ще разруша стената,
със думи ще го утеша
и с поглед ще го сгрея...
© Пенка Обновенска Todos los derechos reservados