19 ene 2023, 9:58  

Ще стигна ли един далечен бряг 

  Poesía » Filosófica
249 9 15

Ще стигна ли един далечен бряг,
една вълнà нозете да погали,
да ми открадне новите сандали,

 

виновно да се върне. Пак и пак.
A слънцето да мига "на парцали"
и да си мисли: — "Този полудя ли?"

 

И там да си намеря за другар
крив рак – прикрит в красива раковина,
отзад – напред живота си да  мина,

да стана млад, дори ако съм стар.

 

И някой ден сред залезен пожар,
щом палне Бог небесната камина,
за да се стопли. Аз ще си замина,
звезда ще стана. Мъничка макар.

 

 

 


 
 

 


 

 

 

 

© Надежда Ангелова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??