Ще те намеря някой ден,
застанал смел и устремен,
ще те обичам повече от мен!
Любов...
Ще бъде тръпката красива,
истинска...
не ще превърне се в орис сива!
Така светът е той скроен,
да бъдеш от лъжливите мечти пленен,
да им вярваш в слепота,
в някаква измислена и бледо сива красота!
Животът е дълбока, ужасяващо красива пропаст,
в която подведеш ли се да паднеш сам,
шансът да излезеш ти от там е просто блян.
Ако пък намериш истинска любов,
за която в приказките се говори,
борбата с тази пропаст,
неусетна и дори красива,
на теб ще ти се стори!
Затова не спирай да я търсиш,
търси я всеки ден
и все някога ще се изпречи и пред тебе, и пред мен!
© Катерина Котева Todos los derechos reservados