6 may 2021, 22:32

Ще те помним, поете 

  Poesía » Otra
287 0 0

                     Всеки своя пътека си има
                     всяка бърза и търси човека.

                                       П. Пенев (,,Пътека,,)

 

 

Ти имал си своя пътека,
по нея все си вървял.
В тебе бил е онзи, човекът
стихове с огън творил.

 

Да стане по-хубав животът
за нас, за твойто дете.
Бетон си изливал, работил
със листа все във ръце.

 

Всеки губи пътеки…
Силен дух си оставил при нас.
Днес почивай, поете,
ще те помним и в трудния час!

 


Посвещава се на поета П. Пенев, (7 май 1930 г. – 27 април 1959 г.)

© Ани Иванова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??