12 mar 2020, 22:57

Ще трепне нежна струна 

  Poesía » De amor
645 3 10

Ще трепне нежна струна

 

Недей, о мой Амуре,

обръща взор към мен,

че мигом ще нахлуе

страха над моя ден!

 

Ще трепне нежна струна

от твойте тетива

и болката безумна

аз няма, как да спра.

 

А после щом извърнеш

от мен без жал очи

и свъсен ти си тръгнеш,

понесъл сто мечти...

 

Къде ли аз ще търся

за раните си лек?

Ах, нека ме поръси

сега дъждеца с ек!

© Светла Асенова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??