12.03.2020 г., 22:57 ч.

Ще трепне нежна струна 

  Поезия » Любовна
644 3 10

Ще трепне нежна струна

 

Недей, о мой Амуре,

обръща взор към мен,

че мигом ще нахлуе

страха над моя ден!

 

Ще трепне нежна струна

от твойте тетива

и болката безумна

аз няма, как да спра.

 

А после щом извърнеш

от мен без жал очи

и свъсен ти си тръгнеш,

понесъл сто мечти...

 

Къде ли аз ще търся

за раните си лек?

Ах, нека ме поръси

сега дъждеца с ек!

© Светла Асенова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??