31 jul 2007, 14:26

Ще завали 

  Poesía
636 0 17
Ще завали пороен, летен дъжд.
Дърветата празнуват дъждочакане
и шепнат листите почти без дъх
за капки, изжадувани в сънуване.
Ще завали тъй дълго чакан дъжд,
небето ще разтвори своите недра,
ще потекат капчуци изведнъж,
да ни залеят с чудни капчици вода.
Да завали, така очаквам този дъжд!
Да блесне огледално и асфалта
с целувките,  докоснали жаравата,
небето да прегърне с хлад земята.
Да пеят капките щастлива песен,
отронена отвътре, от душата...
На лятото узрял във синевата
да звънне златен дъжд в житата.

© Евгения Тодорова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??