Хем капризно, хем се сръдли,
хем не може, хем тормози.
Хем обижда, ненавижда,
после чака пак шестака.
Хем игриво, хем свенливо,
хем устато, хем чепато.
Хем е многознайно, хем е оригинално,
хем не се подава, ама все акъли дава.
Знае да се перчи,
сам петел юнак,
знае да се ежи - истински хлапак.
Що е то?
© Димитър Павлов Todos los derechos reservados