14 abr 2016, 18:42

Що е то? 

  Poesía » Para niños
1135 0 17

По вода се движа аз

със греблата, раз и пляс.

Най-приятната разходка

случва се със малка ………

                      (лодка).

 

***

Аз съм жълт и кисел плод,

няма друг с подобен сок,

имам форма на балон,

аз съм кръглия ………..

  (лимон).

 

***

С бяло кожухче облечен,

в бягството бърз и изпечен,

той е най-вярно другарче,

мъничко пухкаво ………..

                   (зайче).

 

***

С клюна трака „трака-трак”

и с осанка на юнак,

в полета дома не бърка

все на време иде …..…...

     (щърка).

© Анна Станоева Todos los derechos reservados

Имах малка чуденка дали тези гатанки да ги публикувам, но реших, че е добре читателите да преценят качеството им :) 

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??