23 nov 2018, 9:57

Щом на гости поканиш ме, Боже... 

  Poesía
487 2 2

Никой не закъснява, щом Господ го кани на гости...

 

                  Висоцки

 

Щом на гости поканиш ме, Боже,
не изпращай бавна карета!
Дълъг път - на години Неможене.
А бъди Човек към човека!

 

Издебни ме по пътя ми някъде -
тъкмо достигнал зенита.
Подобно разбойник от храстите -
изскочи, убий ме, не питай!

 

Да няма време за молене!
Пазарлъци жалки и плачове!
Не ме оставяй обран и безпомощен
да чакам милост
от минувачите!

© Кольо Колев Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??