Със медни клюнове на светли щъркели
послания предава пролетта.
Строят гнездата птиците до мръкнало
и сякаш с чук потропват „трака-трак“.
Над цъфналите дюли зрее слънцето
и морз ефира къса на тире.
Летят мечти, опрашват всяко зрънце,
разбудено от плясък на криле.
© Диана Фъртунова Todos los derechos reservados