Строшиха се вентилите,
изригват ядно пара.
На площада са рептилите
с вувузели и фанфари.
Червена тарантула,
изплете гъста мрежа.
А ние все се плюем,
колко сме невежи.
Червено - синя дупка
отдавна ни засмука.
Със сърп и чук, с юмрука,
скандират мутри - чупка.
Спретнаха ефира,
тъкмят ни пак "Катюша".
В газта е келепира,
спасибо брат Ванюша.
Сибирски вятър духа,
дошъл ни е до гуша.
А слепи водят глухи,
на изток под ботуша.
© Илия Станков Todos los derechos reservados