28.07.2020 г., 8:57 ч.  

Сибирски вятър 

  Поезия » Гражданска
685 1 0

 

Строшиха се вентилите,

изригват ядно пара.

На площада са рептилите

с вувузели и фанфари.

 

Червена тарантула,

изплете гъста мрежа.

А ние все се плюем,

колко сме невежи.

 

Червено - синя дупка

отдавна ни засмука.

Със сърп и чук, с юмрука,

скандират  мутри - чупка.

 

Спретнаха ефира,

тъкмят ни пак "Катюша".

В газта е келепира,

спасибо брат Ванюша.

 

Сибирски вятър духа,

дошъл ни е до гуша.

А слепи водят глухи,

на изток под ботуша.

© Илия Станков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??