28 mar 2015, 0:17

Сините очи и косите черни 

  Poesía » De amor
381 0 0

Под дългите и буйни коси черни

мигат кротко сините ѝ очи верни,

заради алените и мълчаливи устни

мечтаеш любовта да не те напусне.

 

Погледът ѝ спира цялата орбита,

а гласът – започнатия разговор,

затова и сърцето нищо не пита –

то отначало знае всеки отговор.

 

Сините ѝ очи и тези черни коси

денем не излизат от мислите още,

не си тръгват от сънищата нощем –

любовта влюбеното сърце покоси.

© Никица Христов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??